Een rondje door mijn tuin in mei

Groen groen groen

_DSC1621 tuinfoto-1

 

Welkom in mijn groene oase van 300 m2, aan de rand van Amsterdam. Via een kronkelpaadje wandel je mijn tuin in, onder de (nu deels ingestorte pergola) door. Mijn vriend was zo lief om het hout in stukjes te zagen voor mijn houtkachel. Ik moet zeggen: het fikte lekker! ‘s Avonds is de pergola gezellig verlicht door de kleine lampionnetjes die zichzelf opladen in het zonlicht.

 Aardappelflat

Dit is mijn aardappelexperiment. Ik heb biologische aardappelen die begonnen te spruiten (gewoon uit de winkel tegen het advies in van allerlei experts op internet) in potjes aarde gestopt. Na een aantal weken had ik stevige, kleine plantjes die ik gestapeld heb geplant in deze plastic zak (2 lege, binnenstebuiten gekeerde zakken van bijv. potgrond). Je vult de zak eerst met een laagje aarde. Vervolgens knip je een kleine opening in de zak (kruisvormig) en leg je de wortels op de aarde. De bladeren steek je door de opening naar buiten toe. Zo leg je rondom drie plantjes op de aarde en vult het vervolgens verder op met aarde. Aan de onderkant moet je ook wat gaatjes prikken, zodat overtollig water weg kan vloeien.

DSC_1516  DSC_1517

In totaal heb ik 9 plantjes in mijn “aardappelflat” en nu afwachten wat het wordt! Tegen uitdroging heb ik er stro opgelegd, leek me wel slim. Ik heb er meteen maar een ‘aardappelwedstrijd’ van gemaakt: op mijn balkon staat een aardappelplant, in mijn minimoestuintje en 1 ergens in de tuin in de zware kleigrond. Heel benieuwd naar de opbrengst!

_DSC1625  _DSC1629

Slak in de sla

Met mijn slaplantjes gaat het niet zo heel goed. Ondanks het strooien van koffieprut hebben de slakken zich al aardig te goed gedaan aan de buitenste blaadjes. Dit lijkt ook wel een wedstrijd, wint de slak of de sla? Zielig is het wel maar wanneer ik zo’n glibberige jongen ontdek krijgt hij subiet vliegles… In een andere zinken teil staan de knoflook en prei door elkaar. Omdat het gewas op elkaar lijkt, weet ik niet meer precies wat wat is, maar daar kom ik nog wel achter.

_DSC1665  _DSC1666

Half om half

Mijn kleine, stenen huisje is al 60 jaar oud. Ik heb geen idee welke kleuren het al heeft gekend maar momenteel is het even half half. De licht gele muren met donkergroen houtwerk veranderen heel langzaamaan in grijsblauw met witte kozijnen. Toen ik de tuin kreeg besloot ik: het moet geen blok aan mijn been worden met alleen maar klussen en opknappen. Dus neem ik er de tijd voor met als gevolg dat ik nu een heel gek huisje heb.

_DSC1679 _DSC1689

Kleurenpracht 

Kleurig is het in ieder geval wel. En steeds kleuriger wordt ook mijn tuin. Er bloeien nu heel veel akeleien in verschillende kleuren zoals paars, roze en wit. En ik blijf me verbazen over de uitbundigheid van sommige bloemen. Deze wilde geranium in het roze, als je daar eens de tijd voor neemt om goed naar te kijken, prachtig toch!

_DSC1642

 

3 Thoughts on “Een rondje door mijn tuin in mei

 1. Petri Schimmel on 2 juni 2015 at 17:57 zei:

  ha Marieke, wat een leuk blog ben je begonnen over je tuin en AG. ik lees het met plezier.
  heb het ontdekt via de FB van Amstelglorie en vrienden. Ga zo door, en geniet zo door van je prachtige tuin.
  liefs, Petri

 2. Pingback: Volkstuin uitbreiding - Volkstuinverhalen

 3. Gerdi, tuin Amstelglorie. on 28 januari 2016 at 15:03 zei:

  He, wat lekker om te lezen, ik krijg weer helemaal zin in het nieuwe tuinseizoen!!! Groene groetjes, Gerdi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation