Groene kerst

HOHOHO! Dacht ik toen ik gister mijn tuin in liep.

IMG_0295  IMG_0294

Lentegevoel

Ik was twee weken niet in mijn volkstuin geweest want ik zat vorige week in Colmar en Strasbourg om kerstproducties te maken voor volgend jaar. Ondanks alle kerstkramen, warme wijn en kerstversieringen leek het daar ook wel lente. Flammenkuchen aten we buiten op een terras en een aangenaam zonnetje scheen daarbij op ons gezicht.

Alles groeit en bloeit gewoon door

IMG_0292  IMG_0293

Toen een maand geleden het water werd afgesloten riep ik: “kunnen we die winter niet overslaan?” Nu denk ik: dit is niet normaal; het lijkt alsof de herfst langzaam overgaat in de lente, terwijl er nog best een winter kan komen in januari en februari. De Rudbeckia bloeit gewoon door, het gras staat hoog en de tulpen schieten de grond al uit.

Groene kerst 

Stiekem was het best aangenaam, buiten rommelen in mijn tuin zonder jas aan, maar een echt wintergevoel heb ik niet, laat staan een kerstgevoel!

Gister heb ik toch maar een klein boompje binnenzet en mijn dochter heeft het versierd. “Handig, een moeder die DIY producties maakt, zo heb je altijd leuke versiering”, aldus Maartje. In een raar rommelwinkeltje in de rivierenbuurt, vlakbij de tuin, vond ik nog een paar kerst-cd’s met muziek van Bing Crosby, Frank Sinatra en Doris Day en uit een volgestouwd rek trok ik een ouderwets gourmetstelletje voor twee personen. Ik denk dat onze kerst heel gezellig wordt!

Lieve tuinvrienden: MERRY CHRISTMAS!

IMG_0302  IMG_0309

 

 

 

4 Thoughts on “Groene kerst

 1. Vreemd hé eigenlijk, deze temperaturen met de kerst. Helaas groeit het onkruid nu ook maar door in mijn volkstuintje…

  • Marieke on 28 december 2015 at 10:08 zei:

   Hi Elisa, ik heb jouw blog bekeken, interessant hoor, ziet er leuk uit!! Waar heb jij een volkstuin? En inderdaad heel apart dit zachte weer maar stiekem ook wel aangenaam
   Groetjes Marieke

 2. Gerdi, tuin Amstelglorie. on 28 december 2015 at 11:46 zei:

  Een groen en gelukkig 2016! Groetjes, Gerdi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation