Inbraak volkstuinhuisje tijdens winterperiode

Inbraak

Ja hoor, het is weer raak! Tijdens de winterperiode zijn er minder tuinders aanwezig op het volkstuinpark en wordt er weer meer ingebroken. We kregen onlangs al een mail dat er een heel rijtje tuinhuisjes was opengebroken. Heel vervelend voor de tuinders die getroffen waren. Tot mijn opluchting hoorde mijn tuinhuisje daar niet bij. Meestal is de schade aan deuren en ramen groter dan de buit die wordt meegenomen. Want wat valt er nou te halen uit een volkstuinhuisje? Een paar koperen leidingen, een tv-tje?

volkstuin Amsterdam   kas volkstuin

Frosted

Omdat het licht had gevroren en de zon heerlijk scheen, besloot ik om eventjes, voordat ik naar mijn studio ging, langs de tuin te rijden om wat winterse plaatjes te schieten. Zeg nou zelf, het lijkt toch net of je op het platteland staat in plaats van Amsterdam? Een rij wilgen langs een bevroren slootje. Zelfs mijn vieze kasje zag er mooi uit in het tegenlicht. De herfstbladeren lagen er ijzig en frosted bij en ik vond zelfs nog een bevroren bloemetje, Ooievaarsbek. Ik liep al zeker tien minuten rond in mijn tuin totdat ik het ontdekte; mijn raam was ingeslagen!

  

Alles overhoop

Nee! dacht ik eerst, het raam is kapot. En toen pas viel het kwartje. Het raam stond op een kier, er was dus duidelijk ingebroken! Op de grond lag tussen de glasscherven mijn eigen hamer. Ik liep achterom en zag dat het extra slot aan mijn deur ook geforceerd was en toen zag ik dat mijn schuurtje openstond! Het slotje lag opengeknipt op de grond. Met bibberende knietjes ging ik naar binnen. Als eerste inspecteerde ik de badkamer en kon constateren dat er gelukkig niet gebivakkeerd was in het huisje. Stel je voor, zo’n sukkel die in je bed gaat liggen.

inbraak volkstuin  inbraak volkstuinhuisje

Zelfs het bier stond er nog!

De kast was leeg gehaald, er was duidelijk onder het matras gekeken. Alsof ik daar een sok met geld zou hebben. Wat bizar. Alle mandjes waren leeg gegooid en laatjes uit het kastje getrokken maar ik kon niet echt ontdekken of er iets was mee genomen. Zelfs het lekkere bier, van mijn verjaardag, stond er nog!

Ik ging gelijk op zoek naar iemand op het park om het te melden. Gelukkig was er iemand aanwezig die een plaat hout voor het raam kon schroeven. En hoe praktisch! Op de Amstelglorie site staat duidelijk hoe te handelen bij inbraak. Treurig dat het nodig is.

inbraak volkstuinhuisje

Die hand…

Een uur later dan gepland reed ik naar Weesp, om aan het werk te gaan. Ik merkte dat ik toch wel van slag was. Mijn groene paradijsje, het kleine huisje waar ik zo graag kom, de plek waar ik me altijd zo prettig voel….Steeds moest ik denken aan die vreemde hand, die door het gat in het raam het hendeltje opende en die lompe schoenen die door mijn huisje hebben gestapt. Het is een raar idee. Gelukkig kon ik ook snel denken: het is maar een tuinhuisje en de schade valt mee.

Ik ga snel de zooi opruimen en het raam laten repareren. Misschien moet ik even goed nadenken over een beter slot op de ramen en dan zo snel mogelijk dit incident vergeten!

6 Thoughts on “Inbraak volkstuinhuisje tijdens winterperiode

 1. Jac.Kuiper on 12 december 2016 at 23:48 zei:

  Hoi Marieke,

  Ikzelf geef niet zo snel reacties,maar nu dus wel.Verschrikkelijk om te lezen en vooral om dit te ervaren!
  Het is helaas weer eens een teken van in welke tijd we zijn beland met de wereld en de maatschappij.

  Wat moet je ertegen doen als je dat zou willen?Camera’s,beveiligers etc.. Hoever moet je gaan hierin?
  Je traumatische ervaring met ook de anderen blijft.
  Kunnen jullie deze delen? Geeft sowieso onderlinge herkenbare verbondenheid,maar heeft ook-op den duur- een genezende werking.Angst,boosheid etc.. kan uiteindelijk echt weer in balans komen met een groeiend vertrouwen.
  Ik genoot zo van je mooie”groene” verhalen.Dit willen we toch graag terugzien?

  Hoop dat je iets met deze woorden kunt.Zoniet,geeft niets.Ze zijn wel vanuit gemeende bezorgdheid en betrokkenheid neergezet.Ik eindig met de onderstaande woorden:
  Vallen is nooit leuk,maar weer opstaan is een keuze vanuit kracht.

  Met vriendelijke groet,

  Jac.Kuiper.

 2. Marieke on 13 december 2016 at 08:37 zei:

  Hi Jac.Kuiper Dank je wel voor de mooie woorden! Ik ben gelijk weer opgestaan hoor en ga gewoon verder met ‘groene’ verhalen schrijven! Groetjes Marieke

 3. Bij ons op de tuin word helaas ook deurtjes opengebroken, enige voordeel is dat na de storm mijn tuinhuisje niet meer staat. Alles ligt nu thuis…. Maar blijf het triest vinden.

  • Marieke on 13 december 2016 at 09:39 zei:

   Hi Anna Maria, dat is echt erg, dat het huisje weggewaaid is. Gaan jullie wel herbouwen? Misschien kunnen jullie nu wel een ‘droomhuisje’ realiseren, precies naar eigen smaak! Succes in ieder geval! En bedankt voor je reactie
   Groetjes Marieke

 4. Jeetje, dat is wel heel vervelend zeg! Gelukkig is het mij nog nooit overkomen en ik hoop het ook nooit mee te maken…. Sterkte met het opruimen!

 5. Lieve Marieke,
  wat een nare ontdekking! Je snapt toch niet waarom mensen dingen kapot moeten maken, waar een ander zoveel plezier aan beleeft. Een beter slot zal ze helaas niet tegen houden, dan maken ze gewoon het raam helemaal kapot. Iemand van de tuin doet zelfs de deur helemaal niet op slot, dat scheelt weer schade…
  En dan te bedenken dat iedere tuinbewoner geen spullen van waarde in het huisje laat, geen juwelen, hd tv’s of pakken geld te vinden hoor! Ik hoop dat je huisje snel hersteld is en je verder verschoond blijft van deze
  zeer onaangename types!!!
  Een gelukkig, gezond en creatief 2017 gewenst!!!!
  Groetjs,
  Gerdi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation