Kweekkasje in de volkstuin

Mijn droom: een kasje

Elke keer wanneer ik een klein kweekkasje bij anderen in de tuin zag staan, vol blozende tomaatjes en fris groene komkommertjes dacht ik: dat wil ik ook! Maar ik heb er geen plek voor… kwam er gelijk weer achteraan.

Mijn tuin staat vol en zeker in de zomer is het één groene oase. Maar als je beter kijkt naar de beplanting, tja, die hoek met Daglelies, die al in de tuin stonden, is wel erg groot geworden en vind ik ze nou zó mooi?

_DSC1918  _DSC1849

Eerst even meten

Ik ging weer eens opnieuw en kritisch kijken en stapte met een meetlat de tuin in. Of beter gezegd, ik had vier latten op maat gezaagd van een klein kweekkasje, namelijk 190 x 190 cm.

DSC_2380  _DSC3623

Plek creëren

Nou, dacht ik, wanneer ik de Daglelies (Hemerocallis) en Schildblad (Darmera peltata) er gewoon uitspit en een nieuw plekje voor ze zoek. Dan moet het toch net kunnen! Soms moet je gewoon even durf tonen en drastische maatregelingen nemen, anders gebeurt er nooit wat. Helaas voor de Zonnebloemen, die sneuvelden ook en kregen een nieuw plekje op de tuintafel als vogelvoer.

Tegels plaatsen

En toen volgde het zware rot klusje: de grond vlak maken en tegels leggen. Niet mijn favoriete bezigheid, sjouwen met zware tegels en de boel waterpas krijgen. Gelukkig hoefde ik voor de tegels niet ver op pad, her en der lagen ze verspreid, ongebruikt en verscholen in mijn tuin. Na wat vloeken en zweten lag het uiteindelijk toch redelijk waterpas!

_DSC3503  _DSC3667

Een grote puzzel

Het kasje heb ik tweedehands op de kop getikt want ik vind het zonde om (te-) veel geld uit te geven aan spullen in mijn volkstuin. En hergebruiken geeft me ook altijd wel een goed gevoel.

Tja, daar lag het dan, een stapel losse onderdelen als een grote-mensen-puzzel. Gelukkig was ik zo slim geweest om tijdens het demonteren wat foto’s te maken, anders was ik er nooit meer uitgekomen. De vier losse zijdes kreeg ik zelf weer redelijk goed in elkaar. Af ten toe kwam Menno, goede vriend en buurman, even langs om me te helpen. Met het plaatsen wilde hij gelukkig ook helpen, want zo’n klusje red je echt niet alleen.

_DSC3671  _DSC3698

Bouwcommissie

En daar staat ie dan te pronken, het frame althans. Het glas moet ik nog plaatsen. Ik ben erg tevreden over de plek. In gedachten zie ik het al voor me, dat kleine kasje vol heerlijke aardbeien en zaaigoed dat net ontkiemt. Na nog geen vijf minuten stapt mijn buurman lachend de tuin in. Of ik eigenlijk wel een aanvraag had ingediend bij de bouwcommissie? Eh…….. wordt vervolgd…..

_DSC3737  _DSC3750

Wil je het vervolg lezen? bij de bouwcommissie

 

2 Thoughts on “Kweekkasje in de volkstuin

  1. Ziet er erg mooi uit. Dat Kasje en ook je tuin. Ik wil ook al jaren een kas maar het komt er steeds niet van en ik weet ook niet waar ik hem moet zetten (teveel schaduw in de tuin) . Boewcommisie komt vast wel goed. Het mag wel een schuurtje en een kas (en een huisje) dacht ik.

  2. Pingback: Bouwcommissie volkstuincomplex - Volkstuinverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation