Online planten bestellen

Planten online

Het klinkt apart, om planten online te bestellen, want je wilt ze toch het liefst zelf uitkiezen? Toch hoor ik steeds vaker dat mensen tuinplanten via internet bestellen. Zeker wanneer je geen auto hebt maar wel een volkstuin bijvoorbeeld, kan het handig zijn. Boodschappen worden ook steeds vaker online gekocht, dus waarom niet bij groen? Mijn eerste en enige ervaring, met een post-plant, eigenlijk een stekkie, was teleurstellend. Tegenwoordig is er een hype rondom het pannenkoekenplantje ( Pilea peperomioides) en nieuwsgierig als ik ben, ging ik op zoek naar een exemplaar. Niet te vinden in een gewone winkel, dus kocht ik via Marktplaats een stekkie bij een particulier. Daar kwam het aan, een zielig steeltje met een paar blaadjes, helemaal geplet door waarschijnlijk, andere zwaardere pakketjes. Gelukkig blijkt het geplette plantje levenslustig te zijn en na vier maanden in de plantencouveuse (een plantenstolp), begint er eindelijk wat leven in te komen.

IMG_0536 (1)  Peperomioides Pilea

Onlangs werd ik gevraagd door Directplant.nl om het eens (opnieuw) uit te proberen; online planten bestellen. Ik dacht, waarom niet? Via een professioneel bedrijf zal het toch wel goed gaan. En direct van de kweker naar de klant klinkt best ok. Bovendien wil ik heel graag meer kleur in mijn tuin en het liefst met vaste planten.

Kleurige foto’s van bloeiende planten

Verleidelijk hoor, al die kleurige foto’s van borders vol in bloei. Voor je het weet heb je veel te veel planten aangeklikt en heb je voor meer dan 50 euro besteld. Er stonden altijd nog een paar dingen op mijn wensenlijst, zoals frambozen en zonnehoed (Enchinacea) dus die gingen sowieso in het boodschappenmandje. Plus een klimplant (Akebia) want het is ook fijn om met kleur de hoogte in te gaan.

IMG_1985  IMG_1986

Keuzestress

En dan heb je niet 1 soort Enchinacea, maar wel 25! Ik koos voor drie verschillende: White Swan (wit), Sundown (rood) en Ruby Giant (paars).

Waar ik verder op heb gelet: bloeien de vaste planten lang? (het liefst 2 maanden of meer). En zijn het gemakkelijke planten?

_DSC4949  Enchinacea purpurea White Swan

En nu nog de grond in!

Afgelopen donderdag werd mijn bestelling afgeleverd, door het bedrijf zelf. Prima op tijd èn verzekerde de man die de planten overhandigde: mocht een plant het niet doen, krijg je gewoon een nieuwe. Dat klinkt goed toch?!

Schermafbeelding 2016-04-25 om 17.28.28  Pulsatilla vulgaris Rubra, Wildemanskruid

Zo fleurig en kleurig als de plaatjes op de website, zag mijn bestelling er natuurlijk niet uit. De kleine plantjes hebben nog een tijdje voor de boeg voordat ze er zo bij zullen staan.

Gele framboos en rode Anemone

Ik ben heel benieuwd of ik in het najaar gele frambozen kan oogsten en of de Anemone (Wildemanskruid) zulke mooie rode bloemen laat zien.

scabiosa caucasica Miss Willmott  Ereprijs

Als de Scabiosa caucasica ‘Miss Willmott’ (Duifkruid) aanslaat zal het mooie witte bloemen geven en de Ereprijs zal lekker opvallen met knalblauwe bloemen.

Spitten en planten

Op de uitkomst zullen we nog even moeten wachten. Wat mij te doen stond was spitten en planten. De frambozen heb ik achter mijn huisje gezet, vlakbij de keuken. Met een eenvoudig frame van wilgentakken. De overige planten heb ik her en der in de borders geplant. Helaas blijft de klimplant Akebia nog even geparkeerd staan, want de gammele pergola is echt aan vervanging toe. Nòg een klusje te klaren in mijn volkstuin!

_DSC4961  _DSC4963

En ondertussen… 

Deed April haar naam eer aan: zon en regen wisselden elkaar af. En nèt toen alle planten in de grond stonden, werden ze ingezegend door een flinke hagelbui!

_DSC4985  _DSC4988

2 Thoughts on “Online planten bestellen

  1. Victor Visser on 25 april 2016 at 21:09 zei:

    Gele Frambozen zulk je zeker oogsten dit jaar. Die groeien als kool. Ik heb erg goede ervaringen met bestellen via internet: De Border (ook blote wortel Rozen), Vreeken (zaden en planten) en niet te vergeten kwaliteitsplanten.nl, m’n favoriet, al word je er erg hebberig van. Na een gesprek met een kennis ben ik nu bezig de plantensoorten en variëteiten in mijn tuin te tellen. Wordt vervolgd….De tussenstand is 179 soorten

    • Marieke on 25 april 2016 at 21:13 zei:

      Misschien moet je ook gaan bloggen 😉 met al die mooie planten in je tuin! Anders komt deze reporter nog een keertje langs… Enne, ik verheug me op de frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation