Tuinieren vanuit je hangmat

Kun je tuinieren vanuit je hangmat?

IMG_5368

Deze vraag is niet uit luiheid geboren. Alhoewel ik best durf toe te geven dat ik het heerlijk vind om te  lanterfanten. Maar ik ben van mening dat je vanuit je luie stoel ook heel productief kunt zijn. Denk je dat ik, als styliste, al die honderden (en meer) zelfmaakideeën voor de bladen heb bedacht vanachter mijn bureau in het kantoor? Welnee. De beste ideeën komen wanneer je achterover leunt, iets anders doet, uit de “ik-moet-het-nu-bedenken-toestand” komt.

Wat heb ik veel DIY onderwerpen bedacht terwijl ik baantjes trok in het zwembad, door de stad fietste of in de hangmat lag. 

Laat los en de ideeën komen vanzelf

Zo werkt het ook met tuinieren. Je kunt wel als een wilde beginnen met van alles uit je tuin te trekken, maar wat dan? Die zwarte gaten vullen zich eerder met onkruid dan met mooie planten.

Je tuin veranderen is een proces. Iets dat moet groeien. Net zoals het groen. Goed kijken en even afstand nemen: wat staat er in, wat vind ik mooi? Wat mag er uit? Wat wil ik veranderen. Wat past er goed in het bestaande? 

Mijn tuinhuisje is bewoonbaar maar nog niet af. Net zoals de tuin.

Omdat de vorige bewoners het lage plafond eruit hebben gesloopt, kijk ik nu tegen dikke stoere balken aan. Het is nog ruw en onafgewerkt. Maar ik vind dat mooi voor nu.  En perfect om een hangmat aan op te hangen.

Hier kan ik in lanterfanten, een tuinboek lezen om goede ideeën op te doen. Kijken naar mijn tuin, bedenken waar de moestuinbakken het beste geplaatst kunnen worden. Kleine schetsjes maken, namen van planten opzoeken die ik nog niet ken.

Eigenlijk is het best hard werken vanuit de relax-stand!

 

 

3 Thoughts on “Tuinieren vanuit je hangmat

  1. megan on 20 juni 2016 at 14:26 zei:

    De titel van dit artikel is afkomstig van het boek ‘Gardening from a Hammock’ Paperback – 2012 van Ellen Novack and Dan Cooper (Auteur).

    Mooi en handig boek met interessante verhalen en tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation