Volkstuin van Marieke in Amsterdam

Volkstuin in Amsterdam

portretmariekejpgmax-3  _DSC1875

Welkom op mijn volkstuin blog ‘Volkstuinverhalen’. Ik ben Marieke de Geus, 50 jaar, moeder van een dochter van 18 en ik schrijf over mijn volkstuin in Amsterdam.

Tuindersdochter

Geboren en getogen op het platteland, als dochter van een tuinder. Ik groeide op tussen de bollen- en groentenvelden: bijzondere lelies, baardirissen en tulpen, kool en uien omringden ons huis. Mijn jeugd bestond uit veel buiten zijn: slootje springen, bloemen plukken, hutten bouwen, buitenspelen met vriendjes maar ook meehelpen op het land.

foto 1  foto 2

Twee weken voor mijn 18de verjaardag vertrok ik naar Amsterdam en ben nooit meer weggegaan. Na mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten, textielvormgeving, maakte ik aanvankelijk theaterkostuums en hoeden maar al snel rolde ik in de tijdschriftenwereld. Als ontwerpster en styliste maak ik met plezier oa. DIY producties, binnenkijkreportages en reisverhalen.

Mijn werk is te zien op Marieke de Geus – website

In de stad voel ik me thuis, maar het buitenleven blijft trekken.
Een volkstuin van 300m2 plus een klein bewoonbaar huisje is een perfecte oplossing!

Sinds juni 2013 ben ik trotse bezitster van deze groene plek, net als vele andere stedelingen.
Ik dacht alleen wel in het begin: Help! Waar begin ik aan? Of beter: waar moet ik beginnen? 300 m2 vol klusjes lachten me toe: het schuurtje kan wel een lik verf gebruiken, de buitenkant van het tuinhuisje zou ik graag een andere kleur geven. Het terras mag aangepakt. Om nog maar te zwijgen van het overweldigende groen in mijn volkstuin.

Voor mij is het hebben van een volkstuin een grote ontdekkingstocht.

Welke planten staan er eigenlijk in mijn tuin, hoe leg ik een kleine moestuin aan en hoe knap ik het kleine stenen tuinhuisje op? Ik geef je een kijkje in mijn eigen tuin maar ga ook op pad. Want het is leuk om bij andere mensen binnen te kijken. Om inspiratie op te doen, verhalen te horen. Geen volkstuin is hetzelfde en iedereen heeft z’n eigen volkstuinverhaal.

Wellicht heb je zelf ook een volkstuin of droom je van zo’n plek.  Of begin je klein met een vierkante meterbak of mini stadstuintje.

Met mijn blog wil ik iedereen inspireren die ook van het stadse buitenleven houdt!

XXX Marieke

Marieke de Geus

Dovenetels

O ja, mijn tuinburen, of mensen die toevallig langs wandelen, horen soms accordeonmuziek uit mijn tuinhuisje klinken. Dat ben ik, aan het oefenen. Samen met vriend Ron en zus Heidi, speel ik allerlei muziek in onze “band” de Dovenetels.

Een stukje over onze “band” lees je hier: Dovenetels

 

2 Thoughts on “Volkstuin van Marieke in Amsterdam

  1. Hoi Marieke, Het ziet er al veelbelovend en fris uit! Gewoon lekker gaan bloggen, ben benieuwd naar je verhalen en foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.