DIY pimp je oude servies

Schatgraven op de parkeerplaats 

Tijd voor een DIY (do it yourself)! Vorig jaar liep ik samen met Paul naar de parkeerplaats van het volkstuincomplex om houtsnippers te scoren. Meestal ligt er wel wat voor algemeen gebruik. Maar we keerden terug met een kruiwagen vol oud serviesgoed. Soms komt het voor dat er een halve inboedel wordt weggegooid van een huisje dat wordt opgedoekt. Dit keer lag er wel heel veel! Ik zag meteen mogelijkheden voor een leuke zelfmaak productie (vanwege mijn werk als ontwerpster/stylist) en laadde de kruiwagen vol met stapels servies. Niet helemaal mijn smaak, de bloemenmotiefjes, maar ja, dat prikkelt de creatieve geest wel weer!

_DSC3641  _DSC3644

Geen pastel maar zwart 

Jarenlang heb ik zelfmaak producties gemaakt voor het tijdschrift ariadne at Home. En jarenlang was er 1 ding “verboden” : zwart. Nu ik aan het freelancen ben en ook producties in eigen beheer maak, ga ik helemaal los. En wat blijkt? I love black! De ene zwart-wit productie na de andere rolt er uit mijn handen en ik raak er nog niet op uitgekeken.

_DSC3765  _DSC3684

Pimpen die boel: paint it black!

De torenhoge stapel borden, die het prima doen in mijn tuinhuisje, moesten er ook aan geloven. De zoete kleurtjes veranderde ik in no-time in zwarte prints en het resultaat? Modern en grafisch. Heel gaaf, vind ik zelf. En tekentalent hoef je niet te hebben, je tekent de motiefjes gewoon na en het is juist mooi wanneer je het niet te netjes doet!

_DSC3689 (1)  _DSC3689

Hoe doe je dat? & Wat heb je hier voor nodig?

Geïnspireerd ben ik nu ook thuis aan de slag gegaan, want ja, zo’n beetje mijn hele servies verzameling heb ik uit kringloopwinkels gehaald. Dus stapels met zoete bloemetjes staan er bij mij in de kast, te wachten op een update.

Alleen maar een porseleinstift, zwart dekkend. Waar koop je dit? In een hobbywinkel zoals Pipoos of online bij cchobby

Zorg dat het servies schoon is. “Kleur” de bestaande motiefjes zwart met de stift. Laat het minimaal 4 uur drogen en bak het geheel af in een, niet voorverwarmde oven op 160 graden (tenzij anders aangegeven). Na 90 minuten laat je het afkoelen in de oven en je nieuwe servies is zelfs vaatwasser bestendig.

Leuk om te doen! En ik ben er nog lang niet klaar mee. De voorbereidingen voor een echte DIY productie zijn al getroffen!

Idee, uitvoering & foto’s & copyright © Marieke de Geus

3 Thoughts on “DIY pimp je oude servies

  1. Oh wat leuk dit! Dankjewel voor het idee!!!

  2. Super Marieke! Black is beautiful!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation

Translate »