DIY vaashanger macramé

Hangende vaas in de tuin

Het bonenrek in mijn volkstuin blijft het jaar rond staan omdat ik het er wel leuk uit vind zien. Helaas was mijn bonenoogst niet zo overvloedig als andere jaren, dus staat het framewerk er een beetje kaaltjes bij. Om het rek wat op te vullen en fleuren hang ik er een paar fleshangers aan, gevuld met bloemen. Het staat leuk en de bloemen geven wat extra kleur in de hoogte. Het is enorm simpel om zelf te maken, eigenlijk is dit de aller simpelste en snelste manier van macramé knopen.

fleshanger-diy  fleshanger-diy

Lege flessen en wat touw

Ik verzamel altijd wel lege flessen die ik mooi vind van vorm. Soms koop ik zelfs speciaal iets vanwege de grappige fles, bijvoorbeeld als er een oor aanzit of een apart reliëf in het glas. Qua touw kun je van alles gebruiken, jute touw is mooi maar rood-wit binddraad gebruik ik ook overal voor. In mijn kasje zijn de tomaten- en komkommerplanten opgebonden met dit kooktouw.

fleshanger-knopen  fleshanger-knopen

Knippen en knopen

Knip 4 draden af in een lengte die je zelf mooi vindt, deze draden zijn ongeveer 1,5 meter lang. Leg ze dubbel en knoop bovenaan een lus. Dan knoop je steeds verspringend, 2 draden samen, zorg ervoor dat alles op dezelfde hoogte wordt geknoopt. Afhankelijk van de grootte van je fles, herhaal je dit zo’n 4 a 5 keer. Het is een kwestie van uitproberen en steeds passen rond de fles. Zorg ervoor dat de bovenste rij knopen net boven je fles uitkomen, dit zorgt voor stabiliteit.

fleshanger-knopen  fleshanger-knopen

Bloemen in de lucht

Op het eind schuif je de fles in het knoopwerk en knoop je aan de onderkant alle draden samen. En voilà, klaar is je fleshanger. Ik hang er meestal een aantal naast elkaar en vul ze met bloemen uit de tuin. Het fleurt je pergola of bonenrek enorm op! Knoop ze!

fleshanger-knopen  fleshanger-diy

3 Thoughts on “DIY vaashanger macramé

  1. Georgien on 1 september 2017 at 08:52 zei:

    Ziet er leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation