Temperzon

Temperzon en het kweekkasje

Ik had me nog zo voorgenomen om het dit jaar anders te doen, mooier en artistieker. Maar nu kijk ik toch weer tegen een witgekalkt kweekkasje aan in mijn volkstuin. Ik kwam online voorbeelden tegen van een sierlijk, beschilderde kas, met rankende bonenstaken en bladermotieven. Dat leek me ook zo leuk om in mijn volkstuin te doen, maar andere klusjes kregen voorrang. En toen het echt nodig werd om mijn planten in het kasje te beschermen tegen de warme, felle zon, ontbrak het me aan tijd en pakte ik maar de roller en een bak met verdunde ‘temperzon’ om het in een kwartiertje wit te kalken.

volkstuin-kasje-temperzon   kasje-temperzon

Zoek de verschillen, voor en na de regenbui

Het werkt wel goed hoor, die witte verf. En wat veel mensen niet weten, het wordt transparant tijdens een regenbui, zodat er toch nog voldoende licht naar binnen kan schijnen. Wat slim!

Tijdens de enorme buien van vorige week nam ik wat foto’s zodat je het goed kunt zien. En kijk! toen de zon weer ging schijnen, droogde het kasje weer wit op!

kasje-temperzon   kasje-temperzon

Vorig jaar gebruikte ik de Temperzon voor het eerst, lees verder ; kasje-wit-kalken

En tja, dat mooie voorbeeld van hoe ik het ook graag zou willen, houd ik maar even in mijn achterhoofd voor volgend jaar:

Dit leuke voorbeeld kwam ik tegen op een moestuinblog: de-kas-witten-maar-dan-anders

 

2 Thoughts on “Temperzon

  1. Ja ik vind die tekeningen altijd zo mooi, maar ik heb geen kasje… Helaas dus hoef ik ook niet creatief te zijn 😉

  2. Dat creatieve geschilder is wel heel mooi, maar dan moet je inderdaad wel tijd (over) hebben…Helaas komt dat hier maar heel zelden voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation