Het volkstuin-seizoen is geopend!

Lente in de volkstuin

Mijn plan was om een blog te schrijven over: het groen in mijn volkstuin, voor en na de Paasdagen. Want jeetje, wat groeit alles hard ineens met het warme weer! Het is echt lente in de volkstuin maar dan met zomerse temperaturen. Deze foto’s zijn slechts enkele weken geleden gemaakt, toen het water weer werd aangesloten en het seizoen echt van start ging. Inmiddels ziet mijn volkstuin er al weer heel anders uit. De bloesem van de prunus ligt inmiddels op de grond, het pas geplante appelboompje loopt al uit en de eerste bloemen zijn in aantocht. De twee nieuwe moestuinbakken naast het boompje zijn nu omringd met houtsnippers en de zaailingen van plukbloemen en sla laten zich al zien.

longkruid-pulmonaria-volkstuin   bloesem-volkstuin

Voorjaarsbollen

In mijn volkstuin zul je geen gele narcissen tegenkomen, een paar jaar geleden heb ik witte geplant en nu staan ze weer lekker te bloeien. Witte narcissen vind ik persoonlijk mooier en geven een fris accent aan mijn tuin.

volkstuin-narcis   volkstuin-narcis

Aan de bak!

Door rigoureus snoeiwerk afgelopen winter, had ik ineens een grote, open plek die best zonnig blijkt te zijn. Omdat de grond een ramp is, keihard met dikke, oude wortels, heb ik besloten om er twee moestuinbakken te plaatsen met mooie houtsnippers rondom. Achter de heg heb ik een appelboompje gezet, zoals je ziet is de boompaal nu nog dikker dan het boompje zelf.

volkstuin   appelboom-boompaal-volkstuin

In de bak

Pas in februari heb ik deze knoflook geplant, gewoon teentjes die ik nog had liggen en inmiddels aan het uitlopen waren. De knoflook staat in een grote krat, gevuld met potgrond. Nou dat gaat lekker! Het groeit prima. Andere potplanten komen ook weer tevoorschijn.

knoflook  potten-terras-volkstuin

Marieke ook aan de bak

Elk vrij uurtje besteed ik zo ongeveer aan tuinieren. Heerlijk! Het helpt om je hoofd leeg te maken en fit te blijven. Ik word er blij van, net als van mijn nieuwe tuinschepje uit de stoere fabriek DeWit in Groningen. Later zal ik hier wat meer over schrijven, maar aan het oerdegelijke tuingereedschap heb ik inmiddels mijn hart verpand.

DeWit-tuingereedschap  lente-volkstuin

Ik vertrek zo weer richting mijn tuin, om daar het paasweekend door te brengen. Mijn camera ligt al klaar, voor nieuwe foto’s en volgende week, na Pasen, zal het resultaat hier weer te zien zijn. Ik verwacht veel groene en kleurige foto’s. Vrolijk Pasen!

 

One Thought on “Het volkstuin-seizoen is geopend!

  1. Prachtige beelden, heerlijk als het seizoen weer is geopend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation