Knippen

Puberdochter en tuinieren

Wat kun je in de tuin nog allemaal meer doen behalve tuinieren? Nou kamperen bijvoorbeeld, zoals mijn dochter Maartje twee jaar geleden deed. En vorig jaar, op een regenachtige, maar niet al te koude herfstdag vroeg ze: mag ik in mijn bikini de tuin in? “Tuurlijk”.

foto's Iphone tot en met 9-13 1101  IMG_7428

De bloemen en planten interesseren haar niet zo, maar toen ik haar onlangs vroeg of ze de tuin wilde sproeien was het antwoord: “mag ik jou dan ook nat sproeien?” Als het maar gek is, dan is het leuk. 

Zonder internet en televisie

Vaak vragen mensen aan mij of ik ook kan slapen in het huisje. Nou, zeker wel! Het tuinhuisje is van alle gemakken voorzien met een keukentje, douche & wc. Voor de koudere avonden heb ik een houtkacheltje en de zonnepanelen zorgen voor voldoende stroom om een paar lampen te laten branden en de telefoon op te laden. In mijn schuurtje staat zelfs een koelkast die werkt op gas. In de huisjes om me heen zie ik wel mensen met een televisie, maar ik vind het eigenlijk een “luxe” om er geen te hebben. Wanneer ik een avondje met mijn dochter in het tuinhuisje ben, hebben we het heel gezellig. Ouderwets spelletjes doen, marshmallows roosteren boven een bbq, lekker kletsen bij het houtkacheltje of met onze vintage keukenschortjes aan, gek rond dansen (omdat toch niemand ons ziet).

Geen spiegel maar groen

Met de zomervakantie voor de deur, wilde ik nog even een vrije dag inlassen, om iets gezelligs met Maartje te doen. Ik zie haar een paar weken niet omdat ze met haar vriendinnen op zeilkamp gaat. Het plan was om naar de kapper te gaan en daarna te shoppen. Maartje had het er al maanden over dat ze haar haar een stuk korter wilde. Een vriend van mij vertelde laatst over een kapper aan huis. Dat is handig, dacht ik, zou ze ook in een tuin willen knippen? En ja hoor, daar kwam Barbara Michon, op de fiets met het kapperskoffertje achterop.

foto 1  foto 4-1

Maartje, die een beetje zenuwachtig was, omdat haar haar vorig jaar helemaal was verknipt (de kapster had het “in laagjes” wel heel letterlijk opgevat, Maartje was in tranen), werd snel gerust gesteld door Barbara en toen ze klaar was had ze een glimlach van oor tot oor. “Ik ben er echt heel blij mee”, zei ze, en dat herhaalde ze die dag nog minstens 20 keer.

Toen was ik aan de beurt. In plaats van kijken naar je eigen hoofd in een grote spiegel, keek ik lekker richting moestuin. En in plaats van de kantjes knippen (na het grasmaaien) werd ìk geknipt. Wat is dit fijn! Lekker buiten met een concert van vogeltjes op de achtergrond!

foto 4  foto 5-1

PS, wil je ook een kapper in de tuin? (of gewoon thuis?) Barbara Michon komt ook graag bij jou langs, in Amsterdam (en ze is nog leuk ook!) 06 15376403

 

One Thought on “Knippen

  1. Lies de geus on 5 juli 2015 at 23:15 zei:

    Hoi Marieke en Maartje wat ideaal zo ,n kapster in je tuin ,wat sta je leuk op de foto Maartje ,goed gelukt
    Groetjes uit heerhugowaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation