Nieuwe plannen!

Lieve lezers 

Nog een paar uurtjes en we zoeven 2020 in! Een jaar waar ik enorm naar uitkijk want rond IJSHEILIGEN 2020 komt het boek Volkstuinverhalen uit!

Op het tuinpark Amstelglorie waar ik mijn volkstuin heb, ontmoette ik Suzanne de Boer. Ik kende haar al een beetje uit de bladenwereld, waar ik al jaren als ontwerpster/styliste/schrijver werk, inmiddels voor veel titels. Suzanne is eindredacteur die ook graag op pad gaat voor interviews.

Boek Volkstuinverhalen

Hoe het precies begon, weet ik eigenlijk niet meer, maar ineens hadden we het plan: we schrijven een boek over Volkstuinen! Veel mensen weten wel dat tuinparken regelmatig onder druk staan, in verband met woningbouw. Gemeentes willen uitbreiden en bouwen en zoeken locaties, en ook Amstelglorie komt daarbij steeds in beeld als geschikte bouwgrond.

Doodzonde vinden wij, als tuinders en groenliefhebbers. Om het belang van volkstuinen, groen voor de stad, biodiversiteit een gezicht te geven, besloten Suzanne en ik om volkstuinverhalen te gaan bundelen in een boek. We zetten ons idee op papier, stuurden het naar uitgeverij KNNV, en die zei gelijk: ja!

Vanaf de zomermaanden gingen we regelmatig op stad, met pen & papier en camera, om veel tuinders op te zoeken. We verzamelden veel mooie verhalen, van Den Helder tot Dordrecht, van Zwaag tot Groningen. Overal waar we kwamen werden we enthousiast onthaald, ‘wij tuinders’ delen dezelfde passie en daardoor heb je gelijk een klik.

Op dit moment ronden we de laatste conceptteksten af, een enorme en uitdagende klus! Terwijl het buiten koud is, schrijf ik over vlierbloesem, compostwormen en wilde bijen, en selecteer ik zonnige/zomerse tuinfoto’s die ik in de loop van maanden heb gemaakt.

Mijn zus Heidi is ook betrokken bij ons project. Ooit tekende en knipte ze het Volkstuinverhalen logo voor mij, en in het boek zal dit per hoofdstuk terugkeren in passend seizoens-dracht. Een winterse kerst variant mocht natuurlijk ook niet ontbreken 😉

Ik wens iedereen een gezellig oud&nieuw feest toe en alle groens voor 2020!

Op de hoogte blijven? 

ps wil je op de hoogte blijven van alles rond het boek? Stuur dan een mail naar:

info@volkstuinverhalen.nl  Dan sturen we je (heel) af en toe, een update middels een mailinglijst.

Tot ziens in 2020! Liefs Marieke

Volkstuinverhalen-illustratie

2 Thoughts on “Nieuwe plannen!

  1. Hallo Lieve marieke, Net als dat wij ons weer verheugen op het nieuwe moestuinseizoen verheugen we ons ook op het boek. Als het plezier wat jij uitstraalt zich weerspiegeld in het boek dan wordt het vast een succes.
    Heel veel geluk voor 2020 en we gaan elkaar vast zien rond de ijsheiligen, wat voor de moestuinliefhebbers toch altijd een soort van speciaal moment is, tomaten uitplanten enzo, nu ook het mooie boek.:-)

    Heel veel liefs en nog veel ploeter plezier met het boek.
    Andre en Karin

  2. Ps lees net over de acantus mollis als je daar nog stekken van wil, ik heb zat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation