Tuinparkfestival Reuring in het Groen

Tuinparkfestival op Amstelglorie

Naast schoffelen, snoeien, tuinpaadjes aanleggen en mijn tuinhuisje verven ben ik deze zomer met nóg een project bezig; tuinparkfestival Reuring in het Groen dat plaats vindt op zaterdag 8 juli 2017. Samen met vijf enthousiaste, mede tuinders, organiseer ik een kleinschalig festival met muziek, theater, literatuur en kunst in en rond de volkstuinen op Amstelglorie in Amsterdam.

Wat is er zoals te zien, te horen en te beleven?

Een klein operakoor met oa. solo’s en duetten van Puccini en Verdi,  diverse schrijvers als Theo Stokkink en Nyk de Vries die voorlezen uit eigen werk, in het Wolkershuisje worden tuinverhalen van Jan Wolkers, Colette en Florence Tonk voorgedragen, akoustische muziekoptredens zoals het countrybandje Jan vd Smit & the Stesonettes, een bigband bij het clubhuis, klassieke muziek en singersongwriters als Mischa Ghorghy. Een theatertour van Tokodrama die je meeneemt over het park, een hilarisch cabaret “berichten uit de Bush” in een bamboetuin en nog veel meer!

Mijn eigen volkstuin!

Zelf doe ik ook mee aan het tuinparkfestival, met mijn ‘bandje’ de Dovenetels, bestaande uit twee ukeleles (zus Heidi en vriend Ron) en accordeon (ik). In mijn tuin, nr 306, zal drie keer een kort optreden plaats vinden van de Dovenetels. We spelen van alles, van Dolly Parton tot the Cure. Meezingen mag natuurlijk! Maar ook in mijn tuin: Bernadette van Eden leest een bloedig moordverhaal voor! Dit alles om 15.30 16.30 en 18 uur!  En in de tuin van mijn buren, zal mijn vriendin Erna Stoop, aansluitend onze optredens, liefdesliedjes vertolken op de piano.

Kom langs!

Ben je benieuwd naar het volkstuincomplex waar ik al sinds vier jaar met veel plezier aan het tuinieren ben? En wilde je altijd al stiekem mijn tuin bewonderen? Heb je zin in een middag/avond in het groen plus culturele pareltjes? Kom gezellig langs tussen 15 en 20 uur op zaterdag 8 juli! Hopelijk kan ik jullie die dag begroeten in het Groen! Liefs Marieke

Hierbij de flyer, trompetter het rond!

flyer_Reuring-HR

o ja, wil je iets meer weten over het ontstaan van de Dovenetels? Lees dan dit blogbericht uit een vorig tuinseizoen:

Dovenetels

Dovenetels

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation