Witte tuin

Meer kleur in de tuin met: wit!

IMG_9116  IMG_9117

Het is begin juni en mijn tuin is voornamelijk groen. Ik heb al van alles gezaaid maar ik vrees dat het voorlopig nog geen pluktuin wordt waaruit ik naar hartenlust kleurige bloemen kan plukken. Veel zaden, zoals papavers, zijn helemaal niet uitgekomen. De vierkante meter met geurende lathyrus die mij was beloofd, is een vierkante decimeter geworden, waarbij de prille plantjes aan alle kanten zijn aangevreten. Dus ben ik begonnen aan plan B…

Opnieuw beginnen

Met frisse moed ben ik van alles opnieuw gaan zaaien, in potjes dit keer. Op het terrastafeltje staan ze waarschijnlijk veilig voor de slakken en konijntjes. Ik moet me er maar bij neerleggen dat ik pas heel laat boontjes zal gaan oogsten en misschien pas aan het eind van de zomer mijn eerste, bonte boeketje kan plukken.

Wat vallen die witte bloemen op in de tuin

Opeens viel me vandaag iets op, er bloeit veel wits in mijn tuin. Wanneer ik naar mijn schuurtje wandel, ruik ik de zoete geur van de vlierbloesem (zie de foto’s hierboven). Daar wil ik de komende weken wel eens mee aan de slag in de keuken.

Klimhortensia

Langs mijn terras is er veel vliegverkeer van en naar de klimhortensia. De grote witte bloemen aan de buitenkant lokken de bijen naar de voedzame, kleine bloemetjes in het midden. Het is dan ook een drukte van belang. Hopelijk levert het weer lekkere Amstel-Glorie honing op.

IMG_9115  IMG_9113

Spierwit en fijn voor binnen

Sinds een week bloeien er ook spierwitte bloemetjes aan de rand van mijn moestuin. De schattige bloemetjes vallen enorm op tussen al het groen. Ik vind het een feest om naar te kijken. Ik weet de officiële naam niet, maar het lijkt op een allium (uienplant). Binnen staan ze ook mooi als een verstild, wit stilleven. De kaarten heb ik allemaal van mijn vriend gekregen, hij zoekt ze altijd met zorg uit voor mij. De eierdopjes waren een grapje uit de kringloopwinkel maar eigenlijk pas het wel mooi bij elkaar omdat (bijna) alles iets van groen & wit in zich heeft.

IMG_9111  IMG_9108

Onkruid in een vaas

Het Zeeuws Knoopje is ook gaan bloeien. Het is een fijne plant want de bloeitijd duurt heel lang. Wat ook bijen lokt zijn bloemen van het zevenblad. Veel mensen vinden zevenblad een ramp in hun tuin. Natuurlijk is het onkruid maar het bloeit mooi wit en van het blad kun je ook lekkere dingen koken. Dus ik laat dat hoekje lekker staan.

IMG_9114  IMG_9112

Wie op school ooit kleurenleer heeft gehad weet dat wit geen kleur is. Wit is licht en heeft alle kleuren in zich. Het gaat opvallend mooi samen met groen (mijn lievelingskleur) en zorgt voor fijne accenten in de tuin. Eigenlijk is mijn tuin heel kleurig!

IMG_9110  IMG_9109

 

 

 

 

2 Thoughts on “Witte tuin

  1. Mooie foto’s hoor, van al die witte bloemen. Leuk. en zo te zien bloeit er wel al van alles in je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation