Mijn Amsterdamse volkstuin in de zomer

Weelde

Wat een genot, mijn Amsterdamse volkstuin in de zomer! ‘s Morgens pluk ik zoete Japanse Wijnbessen, zo van de struik en loop ik met een beker koffie door de tuin. Vaak denk ik na tien minuten “waar is mijn koffie nou gebleven?” want dan ben ik ongemerkt alweer van alles aan het doen. Even de tomaten in het kasje dieven, de komkommerplanten bewateren en die mooie maar ook vreselijke Haagwinde wegtrekken. De volkstuin staat aardig kleurig in bloei, elk jaar wordt het mooier.

Japanse-wijnbes  japanse-wijnbes

Apartelingen

De Acanthus die in een enorme pot staat, midden in de tuin, doet het enorm goed, omringd door metershoge Kaardenbollen. Het is echt indrukwekkend dit jaar!

Acanthus  Kaardenbol

Warme kleuren

De strijd tegen slakken en andere knabbelaars is nog lang niet gestreden, maar gelukkig zijn er een aantal bikkels die gewoon in bloei schieten. De Lavatera, die ik zelf zaaide, liet ik eerst flink groot groeien voordat ik ‘m in de tuin zette en voilà! Het is een enorm grote plant geworden, helemaal vol roze bloemen.

lavatera  lavatera

De Rode Persicaria en Daglelie’s zijn gelukkig niet zo vatbaar voor beestjes en fleuren mijn tuin aardig op.

persicaria  Daglelie

De Vlinderstruik doet wat ie moet doen. De Dille iets minder. Ik had gehoopt op enorme planten vol gele schermen, maar dat valt een beetje tegen. Dille voelt zich blijkbaar niet zo erg thuis op de kleigrond. In pot is het helemaal geen succes helaas.

vlinderstruik  dille

Sommige zonnebloemen (Heliantus) staan al in bloei, ik zaaide een mix van oranje-geel-rood. Prachtig hoor! En in de border voor het huisje staan de laatste oranje Daglelies te ‘shinen’.

heliantus  border-volkstuin

Voor het kasje staat de prei weelderig en nonchalant in bloei en enkele knoflookbloemen staan op knappen. Heerlijk, kon het altijd maar zomer zijn!

volkstuin  volkstuin

 

One Thought on “Mijn Amsterdamse volkstuin in de zomer

  1. Wat heb je toch een mooie tuin! Echt ik zou daar ook wel lekker in de ochtend willen wandelen, de drukte van de stad even vergeten met een kopje thee. Gelukkig heb ik de mazzel dit te kunnen doen, al is hij niet zo bloemrijk of groot. Plus heb ik stiekem geen huisje waar zelfs een bed in staat. Want wij mogen helaas niet overnachten op ons stukje tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation