Tuinpad verbreden

Tuinpad met te krappe bocht

Zijn naam viel al vaker, Menno mijn tuinbuurman en goede vriend, die ik al ruim 25 jaar ken. Dagelijks zie ik hem zo’n dertig keer voorbij racen op zijn stadsfiets met krat, gevuld met gereedschap, op weg naar een klusje. Of hij loopt voorbij met een karretje, volgeladen met spullen die hij vond op straat of juist zelf weer op straat zet omdat hij teveel spullen heeft verzameld en wil opruimen. “Marieke, jouw tuinpad is in de bocht veel te smal, zo kun je er toch niet langs met een karretje!”, klonk onlangs de opmerking van Menno. Ik moest hem wel gelijk geven, erg handig was het niet om altijd allerlei manoeuvres uit te halen om met spullen voorbij het bochtje te komen.

volkstuin-tuinpad  volkstuin-tuinpad

Aarde eruit, antiworteldoek en zand erin

Wéér een klusje erbij, op de al zo lange lijst. Maar ineens had ik wel zin in om het klusje te klaren en hoe moeilijk kan dat zijn, een tuinpad verbreden? De rij met keien legde ik even aan de kant en de zware kleigrond schepte ik in blokken eruit en verdeelde elders over mijn tuin. Een restje antiworteldoek legde ik in de lege bocht en stortte er wat zand op. Nou, ik vond het er zelf best professioneel uitzien! In mijn tuin lag nog een stapel bakstenen, van een tuinpaadje dat ik had vervangen door houtsnippers, dus die kon ik prima hergebruiken.

antiworteldoek-zand  tuinpad-verbreden

Passen en meten

Op gevoel en goed geluk, rangschikte ik de stenen in de bocht en vulde de kieren op met zand. Flink aanstampen en aanvegen en voilà! Ik ben zelf eigenlijk best wel tevreden en wat is het fijn dat ik nu normaal de bocht kan nemen met een volle kruiwagen! Weer een klusje om door te strepen!

tuinpad-verbreden  Tuinpad-volkstuin

3 Thoughts on “Tuinpad verbreden

  1. georgien overwater on 21 juli 2017 at 10:57 zei:

    ziet er mooi uit!

  2. Dat ziet er maar weer netjes uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation