Kasje in de volkstuin

Kasje inrichten

Het kasje in mijn volkstuin is eindelijk in gebruik genomen! Zaterdagochtend heb ik in het winkeltje op Amstelglorie grind, potgrond en compost besteld en wat een luxe: ze komen het gewoon afleveren. Dat scheelt veel sjouwwerk! Omdat de grond in het kasje keihard is en vol wortels zit, besloot ik het af te dekken met anti-worteldoek en vol te storten met grind. Anders had ik het helemaal moeten afgraven en daar had ik geen zin in. Het resultaat ziet er best strak uit!

hobbykas  IMG_1822

Oppottafel 

De oppottafel die ik bij het tweedehands kasje kreeg was lelijk bruin en verweerd. Ik heb ‘m toch maar in elkaar geschroefd (want zo’n tafel is eigenlijk wel heel handig) èn een kleurtje gegeven met een restje muurverf. Na een kwartier kwasten zag ie er wel weer toonbaar uit en kon de tafel het kasje in. Een beetje onhandig in mijn eentje, maar het is gelukt. Ondertussen plukte ik buiten hier en daar wat onkruid weg, want het is groeizaam weer, je ziet de planten de grond uit schieten.

IMG_1825  kweekkasje volkstuin

Als de lente komt dan stuur ik jou…. 

In ieder geval géén tulpen uit Amsterdam…. Van alle tulpenbollen die ik heb geplant, is er geen één opgekomen. Sommigen zijn gewoon uitgegraven en opgegeten door vandalistische tuindieren. En ik denk dat de kleigrond ook niet goed is voor bollen. De blauwe druifjes doen het gelukkig wel en ik zie ook Alliums groeien, dus mijn inspanningen zijn niet helemaal voor niets geweest. Verder begint de tuin al aardig groen te worden. De Muurbloem, die ik vorig jaar als klein stekkie heb geplant, groeit lekker en bloeit al uitbundig met paarse bloemetjes, omringd door een zee van Daslook. De groen/gele Wolfsmelk (Euphorbia) bloeit ook nog steeds.

IMG_1846  IMG_1875

Binnenwerk

Naast het kasje inrichten en in de tuin werken ben ik nóg een “project” gestart. Ik ben het al heel lang van plan, maar afgelopen week heb ik eindelijk de eerste stap gezet: het schilderen van het houten plafond in mijn tuinhuisje. De kale, houten planken en balken zijn vlekkerig en vrij donker. Ik heb een lichte, warm grijze kleur gekozen omdat wit me nogal kil lijkt. Ik verwacht dat het er wat frisser en ruimer uit gaat zien als het klaar is. Maar ja, waar ben ik aan begonnen! Dat wordt nog even doorkwasten de komende tijd. Dit proefstukje kostte me namelijk al een uur! Ik heb me voorgenomen om de komende tijd af en toe een stukje te doen, want ik kan niet alles tegelijk. Bovendien stond het kasje naar me te lonken.

IMG_1849  IMG_1851

Zaaien! 

Er is van alles gezaaid in potten, voornamelijk bloemen als Helenium, Lavatera, Leverkruid, Kamille, Prikneus, Tabaksplant. Maar ook mijn favoriet van vorig jaar: Boomspinazie! Heel handig, spinazie die de hoogte ingaat. En in grote kratten op de grond (gevuld met anti-worteldoek en aarde) pluksla, radijs en prei.

Best hard gewerkt al zeg ik het zelf, maar het gekke is, ik kreeg er gewoon energie van. Wat is het toch lekker om buiten bezig te zijn en een beetje te rommelen met aarde, zaden, plantjes….

IMG_1865  IMG_1878

Avondlicht

Wat een beauty he?! Zo’n klein kasje is echt een meerwaarde in de tuin. Het is handig om al van alles te kunnen voorzaaien en zelf vind ik het er ook heel charmant uitzien. Het lampje op zonne-energie, dat ik als “finishing-touch” heb opgehangen, heeft de hele dag kunnen opladen en schijnt ‘s avonds een zacht licht in het kasje. Dat wil toch elke zaailing 😉

IMG_1882  hobbykas

Wil je weten hoe boomspinazie eruit ziet? Lees dan mijn blog van vorig jaar: boomspinazie en eetbare bloemen

One Thought on “Kasje in de volkstuin

  1. Gerdi, tuin Amstelglorie. on 18 april 2016 at 11:28 zei:

    Jouw zaailingen zijn gelukkige groenerds! Leuk stukje in de Vroegop! Wil je nog iets leuks doen tijdens Kunstroute Amstelglorie op 14 en 15 mei? Groetjes, Gerdi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation