Kwekerijdagen Bingerden

Plantenfestijn op landgoed Bingerden

Elk jaar in juni komen veel leuke kwekerijen bijeen op een mooi landgoed, namelijk Bingerden. Daar worden talloze planten uitgestald voor de eveneens talloze tuinliefhebbers die gretig inslaan. Bezoekers lopen rond met rijk gevulde tassen waar sierlijke bloemstengels uitsteken en sommigen vullen gewoon hun kruiwagen. Ik ken zelfs een stel dat in hun tuin in Frankrijk, een Bingerden-border heeft aangelegd, omdat alle planten op deze beurs zijn gekocht.

Ben je op zoek naar nieuwe planten, wil je inspiratie opdoen of een interessante tuinworkshop volgen? Reis dan eens af naar Bingerden in Angerlo. Ik ben er nu twee keer geweest en vind het een van de leukste tuinbeurzen in Nederland omdat het zo divers en uitgebreid is. Omdat het plaats vindt op een groot landgoed, rondom het mooie huis en het heel ruim is opzet, is het een erg prettig evenement. Ondanks de vele bezoekers, heb je nooit het gevoel dat het overladen is met mensen.

Misschien scheelt het ook dat tuinliefhebbers gewoon leuk en relaxt zijn, wie zal het zeggen?

Bingerden-kwekerijdagen   Bingerden-bezoekers-planten

Wilde bloemen en zaden

Naast de vele vaste planten, kruiden en eenjarigen, vind je op Bingerden ook een aantal stands met bollen en zaden. De Cruydt-Hoeck is een oude vertrouwde en staat elk jaar op de beurs met een zeer uitgebreide collectie wildeplantenzaden en bloemenweidemengsels. Maar ook plantentuin Esveld (prachtige bomen, heesters en vaste planten), tuingoed Foltz (aparte planten) en kwekerij Joosten (mooie baardirissen) zijn jaarlijks van de partij.

Wilde-Weelde  Cruydthoek

Eten en drinken in het groen

Tussen al die tuinplanten en onder de hoge bomen kun je op verschillende plekken ook eventjes rustig neerstrijken voor koffie, koek of lunch. Grappige foodtrucks staan op diverse plekken om lekker op adem te komen.

Bingerden-kwekerijdagen  Koekblik-Bingerden

Oude moestuin

Niet alleen de stands van kwekers zijn interessant, de historische moestuin is ook zeker de moeite van het bekijken waard. De moestuin is speels aangelegd in diverse patronen en golvende lijnen. Erg inspirerend om te zien.

Moestuin-Bingerden  Moestuin-Bingerden

Bloemenweelde

Elk jaar pakt bloemist Bart Bresser enorm uitbundig uit met prachtige bloemstukken, meters lang. Je kijkt altijd weer je ogen uit.

Bart-Bresser-Bingerden  Bart-Bresser-Bingerden

De tuin

Achter het landgoedhuis ligt een tuin die ook zeker de moeite waard is. Mooie, bloeiende borders en topiary (vormsnoei) is hier te bewonderen. En wanneer je helemaal doorloopt kom je uit op een glooiend grasveld met enorme bomen, waar je fijn langs de waterkant kunt zitten.

Bingerden  Bingerden

De Kwekerijdagen vinden plaats op 14, 15 en 16 juni 2019

Adres:

Huis Bingerden
Bingerdenseweg 21,
6986 CE Angerlo

 

Voor meer informatie kijk je op de website:

https://www.bingerden.com/BingerdenDays

2 Thoughts on “Kwekerijdagen Bingerden

  1. Hoe zou je dit mooi kunnen vormgeven in een tuinhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation