Natuurlijke poorten en hekjes

Inspiratie uit Amsterdam èn Londen: hergebruikte en natuurlijke materialen 

Nu mijn pergola op instorten staat loop ik met andere ogen rond over het volkstuincomplex. Het is inspirerend om te zien hoe vindingrijk andere tuinders zijn in het knutselen van allerlei schuttingen, poortjes en rekken waar rankend fruit of groenten langs groeien. En waarom niet van materialen die anders versnipperd worden of in de houtkachel belanden. Al wandelend maakte ik een aantal foto’s van leuke voorbeelden.

Er is een tuin die verscholen ligt achter een enorme haag van bamboe. Ik heb nog niet de moed gevonden om er naar binnen te wandelen maar ben wel erg nieuwsgierig. De ingang is geheel in stijl, ook van bamboe gemaakt.

_DSC2455  _DSC2432

Zijn overbuurman gebruikte juist geen bamboe stokken als klimrek in de groentetuin, maar gewoon een aantal losse takken. Why not?

Goedkoop en duurzaam

Een beetje uit de bouwmarkt en een beetje uit de tuin, zo kun je deze bouwwerkjes wel noemen. Tegen een frame van witgelakte palen zijn eenvoudig afgezaagde takken geschroefd. Ik vind het effect van deze schutting erg leuk, zeker omdat er al weer planten doorheen groeien. Het ziet er lekker natuurlijk uit.

_DSC2604  _DSC2602

Nog zo’n voorbeeld, simpel maar je moet er maar op komen. De basis bestaat uit tuinpalen waar bamboestokken doorheen gestoken zijn.

_DSC2634  _DSC2444

Groeit gewoon verder 

Een hek dat gewoon verder groeit, maak je van wilgentakken die je eenvoudig in de grond steekt. Heel mooi gedaan, zo kruislings.

_DSC2552  _DSC2554

Groene roomdivider 

Als een groen kamerscherm staat dit hekwerkje met rankende groenten in een tuin.

_DSC2448  _DSC2447

Sprookjesachtige bogen

Dit vind ik zo gaaf gedaan, de toppen van de bomen zijn in elkaar verweven. Prachtig, bijna sprookjesachtig. De tuin achter deze bogen is ook erg mooi, hier stap ik binnenkort binnen met mijn camera! Wordt vervolgd.

_DSC2450  _DSC2449

Kensington park in Londen

Herken je dat? Wanneer je gefocust bent op een onderwerp, lijk je het overal tegen te komen. Afgelopen weekend was ik met mijn vriend Paul in Londen, zijn geboortestad. We wandelden de drukte van de winkelstraten uit om even bij te komen in het groen. En dat kan zeer goed in deze stad want gelukkig heeft het veel grote parken.

We waren in Kensington park, één van de acht koninklijke parken van de stad en kwamen terecht in Kensington gardens. Dit is natuurlijk wel groots aangepakt en niet geschikt voor de volkstuin, maar ik vind het toch leuk om te laten zien:

_DSC2681  _DSC2687

_DSC2688  _DSC2693

_DSC2690  _DSC2683

_DSC2691  _DSC2692

One Thought on “Natuurlijke poorten en hekjes

  1. Pingback: Volkstuinblog: poortjes en hekjes van natuurlijke materialen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation