Waterafsluiting volkstuin

Waterafsluiting 

Met een gevoel van jammer/balen/bah reed ik afgelopen zondag naar mijn tuin. Eind november wordt het water altijd afgesloten en die dag was nu aangebroken. De lucht die boven mijn tuinhuisje hing was donker, bijna zwart. Af en toe kwam er met veel geweld een plens water naar beneden. Net op het moment dat ik dacht: dat kan er ook nog wel bij, brak er fel zonlicht door de wolken en zorgde de wonderlijke combinatie van regen en zon voor een mooie regenboog, recht boven het volkstuincomplex. Helaas vond ik geen pot met goud toen ik bij mijn huisje aankwam maar een uitgebloeide tuin en een blubberig grasveld waar ik niet meer normaal overheen kan lopen.

Het tuinseizoen lijkt echt voorbij

_DSC3921  _DSC3924

Even hamsteren

Veel tuinders laten zich in de winterperiode nauwelijks meer zien want het is toch een stuk primitiever zonder water. Toch heb ik me de afgelopen 2 jaren niet laten weerhouden door het feit dat ik de wc niet meer door kan spoelen, om maar even iets te noemen. Tijdens een mooie, zonnige winterdag kan het nog steeds heel aangenaam zijn in de tuin. Terwijl ik buiten een beetje aan het rommelen ben met bijvoorbeeld een boompje snoeien, verwarmt het houtkacheltje mijn huisje. Het is zó fijn, om dan binnen te stappen en lekker bij het kacheltje op te warmen met een kopje thee en een leuk boek.

Regenwater in overvloed

En die wc? Ach joh, ik heb voldoende regenwater om door te spoelen en wanneer ik vertrek gooi ik een hand zout in de pot tegen bevriezing. En voordat ik de hoofdkraan dichtdraaide, vulde ik grote waterflessen van 5 en 8 liter met water en daar kan ik heel veel thee van zetten! Gelukkig is er bij de hoofdingang nog 1 openbare kraan waar je altijd even bij kunt tappen.

Die winter kom ik wel door, nog vier maanden: dan is er weer water en begint alles weer van voor af aan.

_DSC3910  _DSC3928

2 Thoughts on “Waterafsluiting volkstuin

  1. wij hebben nooit water en juist dat vindt ik zo heerlijk primitief ervan , geen wc, wel in de kantine. Dus dat betekend voor hoge nood een emmer, juist dat terug naar heel basic vinden wij erg leuk.
    Maar wij mogen ook niet slapen op het complex, dat vindt ik dan wel weer heel jammer.

    • marieke on 27 november 2015 at 16:36 zei:

      Hi Karin, bij jullie is het zo te horen heel anders dan bij ons. De tuinhuisjes hier lijken meer op kleine vakantie huisjes, ook heel fijn hoor, en nog steeds redelijk basic. Zelf heb ik wel zonnepanelen en een houtkacheltje om het wat aangenamer te maken. Ik slaap ook heel vaak in mijn tuinhuisje, in de zomermaanden vaak zo’n 4 x per week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation