Zomerse taferelen in de volkstuin

Nazomeren

Herken je dat gevoel? Dat de tijd zo voorbij vliegt… Hoewel het nog zomer is, merk je dat we alweer richting het najaar gaan. Het wordt eerder donker en kijk eens in mijn volkstuin: herfstasters!

herfstasters-volkstuin  herfstasters-volkstuin

Binnen de perken

Het nieuwe, ronde perkje is inmiddels ook weelderig begroeid, vol crocosmia, de bloemen van de gaura lijken net witte vlindertjes en de donkere euphorbia doet het ook enorm goed.

volkstuin-amsterdam  volkstuin-amsterdam

De dahlia’s laten nog een beetje op zich wachten, geen idee waarom. Maar gelukkig verschijnen er nu toch eindelijk grote bloemknoppen. In het ronde perkje staan veel paarse en roze planten, ik vind de combinatie erg fraai.

dahlia-volkstuin  sanguisorba-volkstuin

En ja hoor, ik was weer eens vergeten dat ik iets had gezaaid, namelijk: bergamot. Zacht lila bloemen kwamen als verrassing tevoorschijn, erg mooi samen met de donker paarse persicaria en fel gekleurde prikneus die al maandenlang in bloei staat. De donkere knoppen van sanguisorba steken mooi af tegen het geel van de gulde roede.

mijn-volkstuin  sanguisorba

Hoog in de hemel

Voor het kasje, naast de dropplanten, beginnen de aardperen weer te bloeien. Het lijkt wel of ze elk jaar hoger worden. Nu hebben we natuurlijk ook enorm groeizaam weer achter de rug, veel regen en hoge temperaturen.

kasje-volkstuin  dropplant-agastache

Eindelijk verschijnt daar ook de eerste courgette, de anderen zijn opgevreten maar deze lijkt het wel te halen. En de tomaten kleuren langzaam rood!

courgette-volkstuin-volkstuinverhalen   tomaten-kas-volkstuin

Herfstige tinten

De bruine kleur van uitgebloeide planten zoals deze kaardenbol, vind ik eigenlijk best mooi tussen al die kleuren in de tuin.

Kaardenbol  Kaardenbol

Aan de rode kornoelje verschijnen al witte bessen. En de zaaddozen van papaver, het zijn net kunstwerkjes.

rode-kornoelje-bes  papaver-zaaddozen

De fazantbes, ook wel grootmoedersoorbellenplant genoemd, bloeit ook uitbundig met prachtige, hangende trossen. De bessen zijn eetbaar.

Grootmoedersoorbellen-plant   Grootmoedersoorbellen-plant

En al die regen van de afgelopen tijd heeft ervoor gezorgd dat mijn regenton weer aardig gevuld is. Gelukkig maar want ik heb een hekel aan sproeien en we worden volgende week getrakteerd op een warme nazomer. Hopelijk gaat deze nog heel lang duren, want zomeren in de volkstuin, dat is toch wel het fijnste wat bestaat!

regenton-volkstuin-wateropvang  Japanse-anemonen-volkstuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation